Na Slovensku sa odpradávna páli borovička. Pôvodne borievky slúžili na dochutenie drsného zemiakového liehu. Neskôr sa výrobný proces zdokonalil a borovička sa začala vyrábať priemyselne. Trenčianske likérky dlhé roky cibrili a ladili receptúry borovičky z borievkového destilátu. Prvotriednu borovičku Juniperus vyvážali za prvej Československej republiky do USA. Od roku 1936 je naša borovička registrovaná na Úrade priemyselného vlastníctva ako prvá slovenská borovička a v roku 1952 bola ochránená medzinárodným patentom udeleným v Lisabone.
OLD HEROLD dnes vyrába Juniperus borovičku podľa osvedčených tradičných receptúr, ktoré zahŕňajú náročný fermentačný a destilačný proces spracovania plodov borievok. Finálna borovička si uchováva pozitívne vlastnosti pôvodnej suroviny – voňavých guľôčiek borievok s vysokým obsahom silíc a flavoidov.
Správne vyvážený pomer pravého borievkového destilátu a vybraného jemného liehu sú zárukou jedinečnej chuti a arómy. Borovička Juniperus je zlatým pokladom s dlhou históriou a vďaka prísne sledovanej kvalite má i dnes miesto pri každej slávnostnej udalosti – nielen ako aperitív.