Spoločnosť Bacardi založil v roku 1862 obchodník s vínom Don Facundo Bacardi Massó v meste Santiago de Cuba. Niekoľko rokov experimentoval a sa snažil zušľachtiť vtedajší drsný rum. To sa mu podarilo až po jeho priekopníckom objave filtrácie cez drevené uhlie a zrodil sa naozaj delikátny rum. Aby sa o tento výnimočný rum mohol podeliť, zakúpil malý liehovar. V trámoch liehovaru žili kolónie ovocných netopierov kaloňov. Podľa povestí bol kaloň symbolom šťastia, zdravia a prosperity. Don Bacardi sa preto rozhodol označovať svoj mimoriadny rum znakom kaloňa, čo dopomohlo aj k lepšiemu odlíšeniu od ostatných drsných rumov. A obdivuhodný príbeh rodu Bacardi sa mohol začať…
Bacardi bolo pôvodne rumom, z ktorého roku 1896 Jennings S. Cox vytvoril prvý Daiquirí, roku 1898 z neho mladý kuriér Fausto Rodriguez dal pre svojho kapitána pripraviť prvý Cuba Libre a keď sa roku 1920 stalo Mojito kubánskym národným nápojom, bolo jeho neoddeliteľnou zložkou opäť Bacardi.
Bacardi Superior je jeden z najpredávanejších značkových alkoholických nápojov na svete. Tento kvalitný zámorský rum je vyrábaný z najkvalitnejšej latinskoamerickej cukrovej trstiny, ktorá dozrieva v ideálnych podmienkach Karibiku,
Toto najľahšie Bacardi zreje minimálne jeden rok a je dvakrát starostlivo destilované cez drevené uhlie (pred zrením a po ňom). Prevláda v ňom aróma a chuť vanilky a marhúľ. Je veľmi vhodné na prípravu ľahkých a osviežujúcich kokteilov ako je napr. Cuba Libre, Mojito alebo Daiquirí.